НОВИНИ

Облачно до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 17.11.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Времето

И в близките часове видимостта ще продължи да се подобрява, но ще преобладава облачно време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.

През нощта от северозапад ще започнат валежи от дъжд, все още предимно слаби, които утре ще обхванат цялата страна и ще се усилват. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°, колкото беше и тази сутрин, но максималните ще се понижат и ще са от 7° до 12°, в столицата - около 10°.

Ще духа слаб, в източната половина на страната - умерен северен вятър. По-значителни се очаква да бъдат валежите в източните райони, включително и по Черноморието. До вечерта на повечето места валежите ще спрат, само в Югоизточна България все още ще има превалявания.

И в планините ще е облачно. На много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни. Снежната граница ще бъде на надморска височина около 1800 метра. Максималните температури по най-високите върхове ще са от минус 5 до минус 2 градуса, а в курортите - от 1° на Алеко, около 3-4° в Боровец и Пампорово и до 10° в Банско и Добринище. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Не само у нас, ще вали почти навсякъде на Балканите, като по-интензивни валежи се очакват в централните и източните райони от полуострова. Предупреждение за значителни количества остава в сила и утре в Гърция.

С валежи от дъжд ще бъде и в южната половина на Италия. Ще вали и на Скандинавския полуостров, както и в северните части от Британските острови, където ще се задържи по-топло от обичайното за сезона. Сняг ще продължи да вали в Европейска Русия.

У нас през следващите дни до края на седмицата в повечето райони облачността ще остане по-често значителна, но вероятността за валежи е по-малка. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има в петък и в неделя над Южна България. През почивните дни се очаква нова порция по-студен въздух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) няма да спира Серхио Рамос да напусне
Реал (Мадрид) няма да спира Серхио Рамос да напусне
Суарес изпуска дербито с Барселона, заразен е с COVID-19
Суарес изпуска дербито с Барселона, заразен е с COVID-19