НОВИНИ

Облачно и с валежи ще бъде и през новата седмица

облачно валежи новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 16.04.2023
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Променливо беше времето днес, с превалявания, но предимно слаби и краткотрайни, главно в Източна България. Максималните температури са от 17° в София до 22° в Русе и Свищов.

По-често облачно и с валежи ще се задържи и през следващото денонощие, а на отделни места количествата ще са значителни. В Югоизточна България ще има и гръмотевични бури.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще се понижат и ще са между 13° и 18°, в София - около 14°, по-ниски по Черноморието - от 12° до 14°.

Облачно и с валежи ще бъде времето и в планините. Границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1700 м надморска височина.

Ще духа умерен вятър с посока от юг-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 3° на Алеко до 5° в Боровец.

И през следващите дни ще се задържи облачно с валежи от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. В отделни райони ще се очакват значителни количества. Температурите ще остават без съществена промяна, минималните - между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Димов с бронз от европейското по вдигане на тежести в Ереван
Иван Димов с бронз от европейското по вдигане на тежести в Ереван
Все по-малко гърци пазаруват у нас заради увеличените цени
Все по-малко гърци пазаруват у нас заради увеличените цени