НОВИНИ

Облачно и ветровито през следващото денонощие

bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 16.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

До края на месеца температурите ще се задържат по-ниски от обичайните. Според по-дългосрочните прогнози в дните около Коледа ще превалява сняг, като след 27 декември се повишава вероятността за по-значителни валежи, главно в Северна и на места в Западна България. В самия край на годината отново ще застудее.

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито. Температурите утре сутрин ще са между минус 3° и 2, а максималните за деня ще са между 1° и 6°. В Централна и Източна България ще има валежи предимно от сняг, в Горнотракийската низина - от дъжд, но до вечерта и там ще премине в сняг.

По Черноморието ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 4° до 6°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Ветровито време и в планините, със силен северен вятър и валежи от сняг. По-значителни количества се очакват в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания.

Информация за любителите на белите спортове - в събота, на 18 декември, в Боровец и Мальовица откриват новия ски сезон, а в Пампорово и Банско това ще стане още утре.

В по-голямата част от континента утре ще преобладава слънчево време. Значителна ще се задържи облачността на Скандинавския полуостров, а също и в повечето райони от Източна Европа. На много места там ще има валежи от сняг. Ще превалява и в планинските райони на Балканите.

У нас в събота ще бъде ветровито и облачно, с превалявания от сняг в Западна и Централна България. Още през нощта срещу неделя облачността ще намалее и сутринта ще бъде много студено с температури в цялата страна под нулата, на места до около минус 10°. В понеделник се очаква слабо затопляне, но отново ще вали и дъжд и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" в петък: гостува министърът на транспорта Николай Събев
"Денят започва" в петък: гостува министърът на транспорта Николай Събев
Премиерът разговаря с държавния секретар на САЩ
Премиерът разговаря с държавния секретар на САЩ