НОВИНИ

Облачно време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 17.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаваха се предупрежденията за значителни валежи през последните дни. За последните 60 часа в София са измерени 50 литра на кв. метър, в Пловдив – 73, в Сандански – почти 80 литра на кв. метър. Но валежната обстановка е към своя край и през новата седмица ни очаква слънчево време.

В следобедните часове ще превалява вече само на отделни места, главно в източните и планинските райони. В останалата, по-голямата част от страната, ще има променлива облачност. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 17°.

През нощта ще превалява главно в планините. По Черноморието ще е ветровито, с умерен северен вятър. Сутринта на места в низините, котловините и около водинет басейни ще има мъгли. Минималните температури утре ще са между 4° и 9°, максималните - между 12° и 17° . През деня ще е почти без валежи, а облачността ще започне постепенно да се разкъсва и намалява. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад.

По Черноморието ще се задържи облачно, на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще отслабне и вълнението на морето и ще бъде 1 - 2 бала, което съответства на височина на вълните до около половин метър.

В планините денят ще започне с облачно и мъгливо време, на отделни места със слаби валежи от дъжд, но след обяд облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър Максималните температури в курортите ще са от 6 градуса на Алеко до 13 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – около 9 градуса.

И към времето в Европа - предимно слънчево ще е над по-голямата част от Франция, Германия, на Пиренейския полуостров, както и на Апенините. В останалата част от континента ще е облачно, на места с валежи от дъжд, в северните райони - от сняг.

И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде облачно, но валежи от дъжд се очакват в Албания, Северна Македония и Гърция.

У нас в близките дни се очаква затопляне, по-съществено през втората половина на седмицата. Ще преобладава слънчево време, на места – със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косово избира кметове и общински съветници
Косово избира кметове и общински съветници
Иво Ивков: Левски трябва да е финансово стабилизиран до две години
Иво Ивков: Левски трябва да е финансово стабилизиран до две години