НОВИНИ

Облачно време и дъждове в планинските райони следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 09.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето места между 30° и 35°, в София - около 31°. В близките часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще е ясно и почти тихо. Очакват се минимални температури в широки граници - между 14 и 21 градуса.

Утре над страната ще е слънчево, след обяд над югозападните райони с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, малко по-ниски по Черноморието - между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. В морските ни курорти ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и в планините, След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали.

Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18 градуса на Алеко, до 28 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово - около 22 градуса.

Облачно и дъждовно ще е времето на много места в Западна и Северна Европа. Предимно слънчево ще бъде в Централните и Южни части на Континента, включително и на Балканите, където обаче също са възможни валежи на места в западната половина на полуострова.

У нас и в близките дни ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове, когато има вероятност и за изолирани краткотрайни валежи. Ще бъде все по-горещо, особено в сряда, когато максималните температури на места ще достигнат 39°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Асенов: Шансовете за олимпийско злато са големи
Даниел Асенов: Шансовете за олимпийско злато са големи
Английските фенове вече се подготвят за финала на Евро 2020
Английските фенове вече се подготвят за финала на Евро 2020