НОВИНИ

Оклахома Сити надделя над шампиона Денвър след 40 точки на Шай Гилджъс-Алекзандър

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

Шай Гилджъс-Алекзандър Оклахома Сити Тъндър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:08, 30.12.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 40 точки за победата на Оклахома Сити Тъндър със 119:93 като гост над шампиона в НБА Денвър Нъгетс.

17 от точките на канадския гард дойдоха в третата четвърт, която "гръмотевиците" спечелиха с 34:20 и която предреши изхода на мача. До полувремето тимът на Денвър успяваше да поддържа темпото на Оклахома, но след почивката разликата изведнъж премина 20 точки.

Новобранецът Чет Холмгрен, който трябваше да пази звездата на домакините Никола Йокич, изигра отличен мач и завърши с 24 точки, като вкара и четирите си стрелби от тройката.

За Денвър именно Йокич бе най-резултатен с 19 точки и 10 борби, но "буците" изглеждаха уморени във втория си мач в рамките на 24 часа и логично нямаха аргументите да се противопоставят на един от най-младите и енергични тимове в лигата.

С победата Оклахома Сити изпревари Денвър на второто място в класирането в Западната конференция. "Гръмотевиците" имат 21 победи и 9 загуби, докато Нъгетс са с 23 успеха и 11 поражения.

Бостън Селтикс постигна 16 победа в 16-ия си домакински мач от началото на сезона след 120:118 над Торонто Раптърс.

"Келтите", които са лидер в цялата лига с 25 победи и само 6 загуби, пропиляха 20 точки аванс, но в последните минути на срещата показаха по-голяма устойчивост, за да стигнат до успеха.

В отсъствието на Джейсън Тейтъм и Кристапс Порзингис най-резултатен за "келтите" бе Джейлън Браун с 31 точки. Дерик Уайт вкара 21, а Люк Корне завърши с 20.

За Торонто Скоти Барнс отбеляза 30 точки и овладя 10 борби, докато Паскал Сиакам се отличи с 27 точки.

Раптърс имаха преднина от 4 точки в последната четвърт, но добрата игра на Бостън в защита не им позволи да капитализират този аванс.

Без Джоел Ембийд в състава си Филаделфия 76ърс победи със 131:127 Хюстън Рокетс като гост в един от най-оспорваните двубои тази нощ.

Много силен мач за Сиксърс направи гардът Тайрийс Макси, който вкара 42 точки за едва втората победа на Филаделфия без Ембийд този сезон. Тобайъс Харис добави още 22 точки за пенсилванци, а резервата Маркъс Морис-старши се отличи с ключово четириточково отиграване в последната минута на мача, което даде преднина на Филаделфия от пет точки.

За Хюстън Фред ВанВлийт отбеляза 33 точки, 31 прибави Джейлън Грийн, а турският център Алперен Шенгюн вкара още 28. Никой от останалите играчи на "ракетите" обаче не записа повече от 10 точки, което попречи на домакините да постигнат нещо повече от почетна загуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За Нова година: Над 400 тона традиционен гръцки сладкиш ще бъде продаден в Солун
За Нова година: Над 400 тона традиционен гръцки сладкиш ще бъде продаден в Солун
Събитията на 2023: Светът преживя най-горещата година, регистрирана досега
Събитията на 2023: Светът преживя най-горещата година, регистрирана досега