НОВИНИ

Оклахома Сити Тъндър победи Денвър Нъгетс с кош последните секунди

Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Клипърс също спечелиха срещите си

Шай Гилджъс-Алекзандър Оклахома Сити Тъндър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:22, 17.12.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 25 точки, в това число и кош 0.9 секунди преди края за победата на Оклахома Сити Тъндър със 118:117 при гостуването на шампиона в Националната баскетболна асоциация Денвър Нъгетс.

Новобранецът Чет Холмгрен пък доминираше под двата коша и прибави 17 точки, 11 борби и девет чадъра, а Джейлън Уилямс вкара още 24 точки за победителите.

Денвър имаше аванс от 10 точки в средата на последната четвърт, но колебливи прояви в атака костваха загубата на шампионите.

За Нъгетс с 24 точки най-резултатен бе Никола Йокич. Майкъл Портър прибави 20 точки, Аарън Гордън вкара 16, а Джамал Мъри завърши с 15, но това не се оказа достатъчно за успеха.

В класирането в Западната конференция Оклахома Сити е на втора позиция с 16 победи и осем загуби, докато Денвър е четвърти със 17 победи и 10 поражения.

На Изток претендентът за първата позиция в редовния сезон Милуоки Бъкс постигна разгромна победа със 146:114 над гостуващия Детройт Пистънс.

"Елените" отвориха преднина от над 20 точки още в края на първата четвърт и след това контролираха срещата без никакви проблеми.

Деймиън Лилард вкара 33 точки за Милуоки, а Боби Портис добави рекордните си за сезона 31 точки, като добави и 12 борби на сметката си.

За тима на Детройт, който се намира в рекордната за клуба серия от 23 поредни загуби, Кейд Кънингам завърши с 25 точки, а с 24 остана хърватинът Боян Богданович.

Лос Анджелис Клипърс записа седмата си поредна победа след 144:122 над гостуващия Ню Йорк Никс.

В края на първото полувреме, което премина през няколко смени на водачеството, домакините отвориха преднина от 11 точки. Техният аванс продължи да расте в третата четвърт и в първата половина на четвъртата, като минути преди края достигна до 32 точки.

Кауай Ленард бе над всички с 36 точки за Клипърс, Пол Джордж прибави 25, а още петима баскетболисти на "ножиците" приключиха с двуцифрен актив.

За Никс по 22 точки вкараха Джулиъс Рандъл и Джейлън Брънсън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остават ограниченията в Пазарджишко
Остават ограниченията в Пазарджишко
Катрин Маноилова завърши на 18-о място във втория старт на 1500 метра на Световната купа по шорттрек
Катрин Маноилова завърши на 18-о място във втория старт на 1500 метра на Световната купа по шорттрек