НОВИНИ

Олимпик Марсилия победи съименника си от Лион с 1:0

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:20, 07.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Самюел Жиго Олимпик Марсилия - Олимпик Лион футбол Франция Лига 1
Слушай новината

Олимпик Марсилия победи съименника си от Лион на "Стад Велодром" в мач от 14-ия кръг на френската Лига 1. Четири дни след елиминирането им от европейските турнири, футболистите на Игор Тудор намериха сили да се върнат на своя стадион и да запишат първа победа след пет мача без успех.

Първото сериозно положение бе още в 13-ата минута, когато Марсилия имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от съдията. Малко по-късно Джонатан Клаус можеше да открие резултата. Секунди след това Алексис Санчес достигна до топката след подаване от ъглов удар, но изстрелът му с глава мина встрани от дясната греда.

В 44-ата минута Жордан Верету изпълни ъглов удар, а Самюел Жиго успя да отбележи с глава, забивайки топката в земята и не оставяйки шанс на вратаря на Лион.

Минута след това Максанс Какре опита директен удар от пряк свободен удар, но Пау Лопес внимаваше и направи бляскаво спасяване, избивайки в корнер.

Карл Токо-Екамби създаде второто по-сериозно положение за Лион в мача в 63-та минута. Играчът достигна до прецизен пас и остана очи в очи с Пау Лопес, но стражът отново показа невероятен рефлекс и отрази. В 76-ата минута Джеф Аделаид завърши с удар от границата на наказателното поле, но ударът на играча на Лион отново бе спасен от вратаря. Три минути преди края Алексис Санчес отново опита да се разпише, но топката мина встрани от лявата греда.

Лаказет в 89-ата минута се отскубна от пазача си, за да засече центриране и да отиграе в средата на вратата, но вратарят на Марсилия спаси за пореден път. В 92-ратаю минута дойде последният шанс за "хлапетата".

С тази победа Марсилия вече е четвърти с 27 точки, докато Лион остава осми в подреждането с 20, лидер е ПСЖ с 38 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Села в Сливенско могат да останат без достъп през зимата заради разбит път
Села в Сливенско могат да останат без достъп през зимата заради разбит път
Бетис и Севиля завършиха 1:1, три червени картона белязаха срещата
Бетис и Севиля завършиха 1:1, три червени картона белязаха срещата