НОВИНИ

Осигуряват 3 млн. лв. за ремонт на Центъра за психично здраве в София

намали средствата първостепенни разпоредители бюджета заради коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 11.06.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на здравеопазването ще предприеме действия по апортиране на сграда - държавна собственост в капитала на "Център за психично здраве – София" ЕООД (ЦПЗ-София), намираща се на ул. "Владайска река" №25 (бул. "Сливница" №309). След финализиране на процедурата болницата ще стане собственик на имота, след което министерството ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на експертите в здравното министерство стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 милиона лева, съобщиха от министерството.

Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите.

Амбицията на министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение, като по-голямата част от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 година.

Центърът за психично здраве в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравето на Навални се подобрява, съобщи негов съюзник
Здравето на Навални се подобрява, съобщи негов съюзник
България срещу Нидерландия в търсене на втори успех в Лигата на нациите
България срещу Нидерландия в търсене на втори успех в Лигата на нациите