НОВИНИ

От ПСЖ са готови да пуснат Маурисио Почетино през лятото

Маурисио Почетино
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 28.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Пари Сен Жермен ще освободи старши треньора Маурисио Почетино в края на сезона, съобщава Goal. Страните ще прекратят съвместното си споразумение.

Най-вероятната причина за това решение е фактът, че специалистът иска да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. 49-годишният аржентински треньор няма нищо против да напусне френския клуб през лятото, за да приеме офертата от „червените дяволи“.

Маурисио Почетино не се притеснява от факта, че в края на този сезон Ралф Рангник ще остане консултант в клуба. Немският специалист ще бъде временно начело на 20-кратните шампиони на Англия до края на кампанията, а след това ще получи договор за 2 години като консултант.

От Манчестър Юнайтед и ПСЖ са разговаряли чрез посредници по-рано през седмицата, като е станало ясно, че френският тим няма да позволи на мениджъра им да напусне веднага. Но на този етап няма официален контакт или оферти между двата клуба.

Ралф Рангник все още не е обявен официално за мениджър, което означава, че Майкъл Карик ще води отбора в неделното гостуване на Челси. Срещата от Висшата лига е от 18.30 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Петричев за Алън Пардю: Глашатай на неистини
Ангел Петричев за Алън Пардю: Глашатай на неистини
Самолет се върна принудително на Летище София заради удар с птици
Самолет се върна принудително на Летище София заради удар с птици