Откриха плантация с коноп във Варненско

от БНТ
13:18, 01.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
откриха плантация коноп варненско

При специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е открита плантация с коноп, простираща се на площ 2.5 декара.

Тя се намира между селата Сава и Аспарухово. Растенията са около 5400, засети на около метър едно от друго и са с височина до 1,40 м. От тях би могло да се получи марихуана с пазарна цена над 7 млн. лева.

Плантацията е разположена в гориста местност, като преди засяването на терена са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път.

В самата нива има изградена система за напояване от три пластмасови цистерни. На около 6 метра от брега на язовир „Цонево“ са намерени водна помпа с бензинов двигател, гофрирана тръба и всмукател за вода.

Освен съоръжението за поливане на растенията са иззети пет чувала тор, земеделски инструменти, пръскачки, акумулатори, туби и латексови ръкавици, ползвани от наркоземеделците. В близост до наркоплантацията е открит бивак, изграден за работниците и охранителите на нивата.

Под платнище, опънато на дърветата, са намерени и иззети чували с отпадъци и генератор за ток с бензинов двигател и други вещи. Извършителите още не са установени. Разследването продължава.

Автор: Надежда Сутрева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Брюксел започна наказателна процедура срещу Лондон
Брюксел започна наказателна процедура срещу Лондон
Мамят ли ни с везните на Женския пазар?
Мамят ли ни с везните на Женския пазар?