НОВИНИ

Отново слънчево и топло за сезона време

отново слънчево топло сезона време
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 02.01.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, които в отделни райони ще се задържат до обяд. В останалата част от страната през целия ден ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между 0° и 6°, а максималните - между 12° и 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Максималните температури ще бъдат от 12° до 14°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 8°.

През следващите дни ще остане топло за сезона с минимални температури между 0° и 5° и максимални в повечето райони между 10° и 15°. Вятърът ще е с посока от запад, слаб, във вторник - умерен. Сутрин на места видимостта ще е намалена, а около и след обяд навсякъде ще преобладава слънчево време.

По-значителни увеличения на облачността ще има в сряда над Северна и Източна България, когато и дневните температури ще са с 2 - 3° по-ниски, но вероятността за валежи е малка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ланс победи Пари Сен Жермен с 3:1
Ланс победи Пари Сен Жермен с 3:1
Нова руска въздушна атака в Украйна с дронове
Нова руска въздушна атака в Украйна с дронове