НОВИНИ

26 имунизационни пункта в цялата страна ще работят в празничните дни

имунизационни пункта цялата страна работят празничните дни
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 26.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Отварят отново зелени коридори за ваксинация. Това потвърди след заседание на Националния ваксинационен щаб главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Вече е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването списък на тези, които ще работят в празничните дни. Това са 26 имунизационни пункта, в София са четири – в Александровска болница, Военномедицинска академия, „Пирогов“ и Окръжна болница“, поясни той.

Одобрен е и точният график на работата им. Повечето от тях ще приемат желаещите да се ваксинират целодневно, съобщи доц. Кунчев. Всеки, който желае, може да се насочи натам. Ще има и от двата вида ваксини – и „Астра Зенека“, и „Пфайзер“. Количествата от ваксината на „Янсен“ все още са малко и затова засега няма да се насочват към пунктовете, информира още той.

„Мисля, че е по-правилно тя да се използва в групи, където искаме да постигнем по-бърз ефект. Освен при туристическата индустрия, имаме и някои по-труднодостъпни групи, ромско население“, обясни доц. Кунчев и допълни, че става дума за места, където ще е по-трудно да намерят хората за втората игла.

„Не мога да предричам интереса по време на празнични дни, надявам се да е достатъчно голям. Директорите на РЗИ-та са уведомени и знаят, че трябва да осигурят всички налични количества. Нямам притеснение за количеството на ваксините. По-големият проблем оттук нататък ще е да убедим този, който не желае, че е необходимо“, поясни главният държавен здравен инспектор.

Вижте пълния списък на имунизационните пунктове, които ще работят в празничните дни

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маурицио Сари ще води Рома от следващия сезон
Маурицио Сари ще води Рома от следващия сезон
От АТР искат Мастърс 1000 турнир и на трева
От АТР искат Мастърс 1000 турнир и на трева