НОВИНИ

Папа Франциск се върна във Ватикана (Снимки)

папа франциск отслужи голямата меса ирак снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:49, 14.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Папа Франциск напусна болницата в Рим, където претърпя операция на дебелото черво на 4 юли.

84-годишният папа е изведен от университетската болница "Джемели" с кола със затъмнени стъкла и по-късно е забелязан да се връща в дома си сред стените на Ватикана.

Той спря по пътя в базиликата "Санта Мария Маджоре" за бърза молитва, за да "изрази благодарността си за успеха на операцията си", заяви говорителят на Ватикана Матео Бруни в изявление.

Папата също се помоли в централната църква в Рим за "всички болни, особено всички, които е срещнал по време на престоя си в болница", каза Бруни.

Папа Франциск е добре, но ще остане в болница седем дни

Папа Франциск беше приет в болница поради вид дивертикулит. Първоначално Ватикана съобщи, че ще лежи в болница около седмица, но после стана ясно, че ще остане "още няколко дни".

Не беше ясно дали графикът на Франциск веднага ще се нормализира. Папата успя да свърши някаква работа от болницата и запази всичките си правомощия като понтифик, докато беше далеч.

Специален шамбелан, известен като "кардинал камерленго", е бил готов да поеме властта в случай на смърт, посочи Католическата информационна служба.

Ватикана обяви в деня, в който Франциск беше приет в болница, че ще пътува до Унгария и Словакия по-късно тази година. Той също така се надява да присъства на климатичната конференция в Глазгоу през ноември, според епископите на Шотландия, а има и планирано пътуване до Гърция.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойка Кръстева: Искам да зарадвам цяла България с представянето си в Токио
Стойка Кръстева: Искам да зарадвам цяла България с представянето си в Токио
Нов удар за Рашфорд: Нападателят няма да играе поне до октомври
Нов удар за Рашфорд: Нападателят няма да играе поне до октомври