НОВИНИ

Първа победа за Славия от началото на сезона

В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак Варна.

Славия - Спартак Варна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:58, 09.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Славия постигна първи успех през новия сезон. В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак Варна.

"Белите" започнаха активно и в десетата минута Куентин Зеедорф от наказателното поле подаде за Карл Фабиен, който успя да открие резултата.

Десет минути по-късно Иван Минчев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Мартин Величков спаси вратата си от второ попадение.

Галин Иванов опита шут от дистанция в 23-рата минута, а топката стана много трудна за стража на варненци след рикошет, но той демонстрира добър рефлекс и се справи с опасността.

Първият удар за Спартак Варна в двубоя дойде след близо половин час игра, когато Йоан Бауренски би от далечна дистанция, но топката мина високо над вратата, пазена от национала Светослав Вуцов.

Спартак Варна изненадващо успя да възстанови равенството в 34-ата минута, когато Бауренски взе топката от краката на Чунг Нгуен До, след което Ахмед Ахмедов овладя. Нападателят на варненци излезе очи в очи с Вуцов и реализира за 1:1.

Славия отново поведе в резултата в първата минута от добавеното време на първата част. Зеедорф направи пробив в наказателното поле, след което пусна за Иван Минчев, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от Денислав Александров, който от чисто положение нямаше как да пропусне и се разписа за 2:1.

"Белите" започнаха по-добре и след почивката пренесоха. В 49-ата минута Александров направи двойно подаване с Ертан Томбак по дясното крило, след което навлезе в наказателното поле на Спартак. Крилото подаде за Владимир Николов, който по диагонала направи резултата 3:1.

Минчев стреля силно от далечна дистанция в 57-ата минута, но Мартин Величков демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

Поражението е първо за варненци през новата кампания след завръщането им в елита. Спартак има 7 точки от 4 мача, докато Славия е с 4 точки от 3 срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътнически самолет се разби в Бразилия
Пътнически самолет се разби в Бразилия
Журналистът Христо Грозев пред БНТ: Чуждите медии да изтеглят своите кореспонденти от Москва
Журналистът Христо Грозев пред БНТ: Чуждите медии да изтеглят своите кореспонденти от Москва