НОВИНИ

Педри с интересно обещание при титла на Испания

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:34, 05.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
педри интересно обещание титла испания
Слушай новината

18-годишният полузащитник на Барселона и националния отбор на Испания Педри обеща, че ще си обръсне главата, ако на 11 юли "Ла Фуриа Роха" вдигне трофея от УЕФА Евро 2020.

До момента младокът е едно от лицата, които правят страхотно впечатление на първенството. Той е играчът, пробягал най-много километри до момента на първенството и освен това е играл в почти всяка една минута за "Ла Фуриа" в турнира.

Изключение правят последните 120 секунди от 1/4 финала срещу Швейцария, когато точно преди дузпите Педри беше заменен от Родри.

"Натрупа се известна умора, но съм на 18 години и имам достатъчно сили. Италия е качествен отбор, който играе много компактно и се бори за всяка топка. За мен е сбъдната мечта да нося националната фланелка. Имаме страхотен колектив и сме готови за постигнем нещо голямо. В началото мнозина се съмняваха в нас, но доказахме, че може да побеждаваме. Ако спечелим европейската титла, ще си обръсна главата", сподели испанския талант.

Междувременно Педри постави рекорда за най-млад играч, участвал в елиминационна фаза на Европейско първенство, когато започна в двубоя срещу Хърватия от 1/8 финалите на 18 години и 215 дни.

Испанците вече се класираха за 1/2 финалите в турнира, където утре вечер ги очаква мач срещу вдъхновената Италия от 22 часа на стадион "Уембли" в Лондон.

Срещата ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът атакува пред КС пожизнено намалените пенсии
Омбудсманът атакува пред КС пожизнено намалените пенсии
Предимно слънчево време с температури между 28 и 33 градуса
Предимно слънчево време с температури между 28 и 33 градуса