НОВИНИ

Пегула, Возняцки и Павлюченкова продължават към третия кръг на US Open

Двукратната шампионка Наоми Осака се сбогува с турнира в Ню Йорк, след като отпадна от миналогодишната полуфиналистка Каролина Мухова.

Джесика Пегула
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 30.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Джесика Пегула се класира за третия кръг на US Open при жените. В изцяло американски сблъсък поставената под номер 6 в схемата се наложи със 7:6(4), 6:3 над София Кенин и за пета поредна година ще играе сред най-добрите 32 в турнира.

Пегула стигна до успеха за 87 минути, като и в двата сета на мача трябваше да наваксва изоставане от 0:2 гейма в началото. Нейната съперничка обаче допусна 24 непредизвикани грешки и направи още шест двойни, което се оказа решаващо за поражението ѝ.

В третия кръг на турнира световната номер 6 ще срещне испанката Джесика Бусас Манейро.

Финалистката в Ню Йорк през 2009 и 2014 година Каролине Возняцки също премина втория етап от турнира. Датчанката се наложи с 6:3, 6:3 над първата ракета на Мексико Рената Сарасуа и за десети път в кариерата си достига до третия кръг.

Следващата съперничка на Возняцки, която преди година се завърна на корта след тригодишно отсъствие заради майчинство, ще бъде французойката Джесика Понше, която достигна до тази фаза без игра заради отказването на Елена Рибакина от Казахстан.

От турнира отпадна шампионката за 2018 и 2020 година Наоми Осака. Японката загуби с 3:6, 6:7(5) от Каролина Мухова.

Чехкинята, която през миналата година достигна до полуфиналите в Ню Йорк, показа страхотен характер в края на втория сет, когато спаси три поредни сетбола на сервис на Осака, за да изравни геймовете за 5:5. В тайбрека Мухова поведе също изоставаше с 2:4 точки при смяната на полетата, но взе четири поредни разигравания и след като бившата номер 1 в света спаси първия мачбол, при втория чехкинята затвори срещата.

В третия кръг бившата финалистка на Ролан Гарос ще играе с рускинята Анастасия Потапова, която отстрани представителката на домакините Варвара Лепченко с 6:3, 6:4.

Друга рускиня Анастасия Павлюченкова пък ще бъде съперничката на водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек в третия кръг. Павлюченкова достигна до тази фаза след обрат с 5:7, 6:1, 6:2 над италианката Елизабета Кочарето.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев: Промените в кабинета са за успокояване на политическото напрежение
Главчев: Промените в кабинета са за успокояване на политическото напрежение