НОВИНИ

Петър Куленски: Подадените оставки от ръководството на Хебър нямат юридическа стойност

Кметът на Пазарджик не смята, че футболът трябва да бъде използван с политически цели

Петър Куленски Пазарджик
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 06.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Пазарджик Петър Куленски направи коментар относно подадените снощи оставки от страна на ръководството на ФК Хебър.

Клубът е Сдружение с нестопанска цел, което при реални оставки трябва да проведе ново Общо събрание, на което да бъде подменена управата. То ще бъде извънредно, тъй като досегашните управляващи вече направиха събрание в началото на годината.

"Подадените оставки от страна на ръководството на футболния клуб нямат никаква юридическа стойност към този момент и в текущата си форма представляват едно своеобразно хвърляне на прах в очите на обществото. Ако ръководството в оставка не свика максимално бързо Общо събрание, те ще продължат да се разпореждат и с финанси, и със заплатите, които следва моментално да бъдат преведени на треньори и персонал, и изобщо със съдбата на толкова много хора, които приведоха дотам да им се молят за заслуженото им заплащане от месеци насам. Ще продължат максимално много да бавят процеса, както неведнъж сме виждали във футбола и на национално ниво, за да могат да доведат клуба до колапс", заяви градоначълникът.

Според него е необходимо да бъде свикано Общо събрание час по-скоро.

"Пазарджик вече няма никакъв толеранс към извинения и изкуствено скалъпени сплетни, никакъв толеранс към повече оправдания. За да може клубът да излезе от кризата, в която беше умишлено поставен, настоявам да се свика Общо събрание в спешен порядък, да се приемат нови членове на сдружението и да се избере нов управителен съвет от хора, които искрено милеят за футбола в Пазарджик. Хора с репутация, с които да се гордеем и които да могат да стартират веднага оздравителния процес на клуба, с който той да бъде съхранен и развит устойчиво за години напред", допълни той.

Пазарджиклията не смята, че футболът трябва да бъде използван с политически цели.

"Футболът в Пазарджик повече няма да бъде заложник на интриги и използван за политически лостове. Футболът ще бъде за хората, на хората - така, както заслужава да бъде", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков в Украйна: Ангажираме се със стратегическа помощ за Киев
Росен Желязков в Украйна: Ангажираме се със стратегическа помощ за Киев
146 години от Освобождението на Бургас (СНИМКИ)
146 години от Освобождението на Бургас (СНИМКИ)