НОВИНИ

Пица с 254 вида сирена влезе в рекордите на Гинес (Видео)

пица 254 вида сирена влезе рекордите гинес видео
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:28, 15.12.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Книгата на рекордите на Гинес призна титлата за "пица с най-много видове сирена" на френския майстор на пица Бено Брюел от Лион, съобщава РТС.

След месеци административна работа, за да докаже, че е използвал всички посочени от него съставки, майсторът от пицария в Лион най-накрая получи потвърждение, че е счупил рекорда на Гинес, като е използвал 254 различни вида сирена върху пица с диаметър 30 см.

Оценката се базира на видео, публикувано през февруари от френски влогър, който прави статии за готвенето в своя канал и в което е записано приготвянето на рекордната пица на Брюел.

След внимателно вземане на проби и измерване на всяко парче сирене, продължило два часа, Брюел успя да събере творението си, за което използва над килограм и половина сирене.

Тъй като съставките за тази пица са на стойност 1000 долара, това не я превръща в обикновен елемент от менюто на ресторанта, в който работи Брюел. Някои късметлии имаха възможността да опитат рекордното творение, като заплатиха по 50 евро за парче.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 души загинаха при пожар в старчески дом в Русия
11 души загинаха при пожар в старчески дом в Русия
СЗО: Дядо Коледа е имунизиран срещу COVID-19
СЗО: Дядо Коледа е имунизиран срещу COVID-19