НОВИНИ

Пиронкова и Томова с лек прогрес в ранглистата на WTA

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:46, 23.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
пиронкова томова лек прогрес ранглистата wta
Слушай новината

Първите две ракети на България при дамите Цветана Пиронкова и Виктория Томова се изкачиха с по една позиция при днешното обновяване на световната ранглиста.

33-годишната Пиронкова прогресира до 107-то място, а през следващата седмица я очаква участие на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Преди малко по-малко от година пловдивчанка се завърна с гръм и трясък в професионалния тенис, именно на кортовете на "Флъшинг Медоус", достигайки до 1/4-финалите.

Цвети трябваше да играе в квалификациите на турнир от сериите WTA 250 в Кливланд през миналата седмица, но взе решение да се оттегли от пресявките.

Така, Пиронкова ще пристигне в Ню Йорк за участие в основната схема на US Open без да е изиграла нито един мач на твърда настилка.

Втората ни ракета Виктория Томова също печели една позиция и от днес се намира под №117 подреждането на WTA.

26-годишната софиянка също ще играе на US Open, но нейното участие ще стартира от квалификациите, където тя ще бъде поставена под №12.

През миналата година, липсата на пресявки позволи на Томова да участва директно в основната схема, но тогава тя загуби още на старта от Аманда Анисимова.

В същото време Изабелла Шиникова и Елица Костова губят по две позиции в подреждането на WTA и от днес се намират съответно под №226 и №271.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза в сила новият механизъм за определяне на индивидуалния коефициент при пенсиониране
Влиза в сила новият механизъм за определяне на индивидуалния коефициент при пенсиониране
Мено Кох е претърпял успешна операция, аут е до януари
Мено Кох е претърпял успешна операция, аут е до януари