НОВИНИ

По-хладно време с температури между 25° и 30°

хладно време температури 25deg 30deg
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 03.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно висока. В Югозападна България ще е почти тихо, в останалите райони ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Утре облачността ще остане разкъсана, около и след обяд - купеста, над Рило-Родопската област - купесто-дъждовна. На места, главно там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - купеста. Само на изолирани места, главно по Южното Черноморие ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27°-30°. Температурата на морската вода ще бъде 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд ще се усилва.

Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места главно в Рило-Родопската област ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

В петък ще преобладава слънчево време с купеста облачност над източните райони. Само на отделни места в Странджа-Сакар е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще започне бързо затопляне и максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

В събота ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде предимно слаб. Температурите ще се повишават с още един-два градуса и преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°, по-ниски по крайбрежието на морето.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да отидем на избори и да поискаме прошка
Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да отидем на избори и да поискаме прошка
Душан Керкез: Ботев ще се движи стъпка по стъпка нагоре
Душан Керкез: Ботев ще се движи стъпка по стъпка нагоре