НОВИНИ

Почетино разкри какво е казал на играчите си на почивката

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
11:52, 11.03.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Футбол
почетино разкри казал играчите почивката

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че е казал на играчите си на полувремето на реванша с Барселона да изхвърлят от главите си всички негативни мисли, което според него е било ключът към отстраняването на каталунците и класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Снощи в Париж двата отбора завършиха 1:1 и първенецът на Франция продължи към следващата фаза с общ резултат 5:2, като така избегна фиаското от 2017 година, когато загуби с 1:6 на реванша от същия съперник и отпадна, въпреки че бе спечелил първия мач с 4:0.

"През първото полувреме мислехме твърде много и твърде бавно. Мислите ни бяха върху класирането, а не върху това как играем. Казах на играчите да разкарат тези негативни мисли и да мислят само за мача. Не бях доволен от играта ни през първото полувреме и го казах на футболистите. Такива неща се случват. През второто полувреме бяхме много по-бойки. Най-важното е, че успяхме да се класираме и се надявам всички негавитни мисли вече да са зад гърба ни", заяви аржентинският наставник.

Той отличи специално вратаря Кейлор Навас, който извади куп удари на гостите, включително и дузпа на Лионел Меси при 1:1 в самия край на първото полувреме.

"Той изигра страхотен мач и ни спаси в критичен момент. Трябва да му благодарим", каза още Почетино.

Колегата му Роналд Куман беше разочалован от отпадането на Барселона.

"Мисля, че заслужавахме нещо повече с представянето ни. Резултатът трябваше да бъде поне 2:1 за нас на полувремето. Ако имахме аванс на почивката, втората част щеше да бъде съвсем различна", заяви холанецът.

"Да, ние отпадаме, което е това, което има значение в спорта. Но ние напускаме турнира с вдигната глава. Имахме възможности да затрудним съперника, бяхме по-добрият отбор в голяма част от мача и поехме рискове, като пазехме персонално в защита. В първия мач обаче те бяха убийствено ефектевни пред вратата ни, а днес ние не бяхме такива. Те вкараха четири гола на нашия стадион, а ние само един тук. Но не мога да съм критичен към тези пропуски. Мисля, че по-скоро ни липсваше късмет. Техният вратар бе "Играч на мача". Ние имахме шансове, но просто не се възползвахме от тях", коментира още Куман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха рекорден брой боеприпаси в Шуменско
Заловиха рекорден брой боеприпаси в Шуменско
Руши се галерията в Силистра
Руши се галерията в Силистра