НОВИНИ

Почина Анна Илинчева, бивш програмен директор на БНТ и ЕФИР 2

почина анна илинчева бивш програмен директор бнт ефир
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 22.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Тази седмица ни напусна Анна Димова-Илинчева /76 г./, посветила 20 години на Обществената медия и целия си живот на телевизията.

В годините между 1980-1997 тя работи в БНТ, като отговорен редактор в "Програмна дирекция" на БНТ, главен продуцент на направление "Култура, музика, изкуство", програмен директор /1996 г. и 1997 г./.

Илинчева е продуцент на редица продукции на БНТ с национални и международни награди, в т.ч "Златна роза - Монтрьо", Голямата награда за иновативна продукция на Съюза на европейските телевизии (CIRCOM REGIONAL), "Златна антена" и др. Автор и продуцент на редица телевизионни програми, филми-портрети, рубрики за изкуство. Автор на документалната продукция на БНТ "Истината".

В годините след БНТ Анна Илинчева участва в създаването и изграждането на телевизии като Военен телевизионен канал, VТV, Алфа и първата българска университетска телевизия към Медицински университет - Варна - MUViTv.

Работи като мениджър в издателски къщи, електронни платформи, печатни издания.

Човек с рядко срещана любов към работата и нюх за телевизия - Анна Илинчева откри и отгледа професионално много млади хора с потенциал и бъдеще. Насърчаваше ги до последно, подкрепяше ги и изживяваше успехите им като свои.

Поклон пред паметта и!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови трима заболели от Дома за стари хора в Русе
Нови трима заболели от Дома за стари хора в Русе
Кузманов на финал в Австрия
Кузманов на финал в Австрия