НОВИНИ

Почина Матю Пери - звездата от хитовия сериал "Приятели"

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
07:07, 29.10.2023 (обновена)
10230
Чете се за: 02:55 мин.
По света
Слушай новината

Почина Матю Пери - звездата от хитовия американски сериал "Приятели". Актьорът, който изигра Чандлър Бинг, е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст.

Матю Пери е открит безжизнен в джакузито в дома му в Лос Анджелис. Полиция и фенове се събраха през нощта пред къщата му, а кадри от хеликоптер показват бялата палатка, опъната над джакузито в двора. Американски медии съобщават, че на мястото не са открити следи от насилие. По ирония на съдбата, последният пост на Пери в Инстаграм от 23 октомври е негова снимка в джакузи.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matthew Perry (@mattyperry4)

Матю Пери е роден в Масачузец, но когато е само на година родителите му се развеждат и се мести заедно с майка си в Канада. Учи заедно с Джъстин Трюдо в основно училище и в автобиографията си "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" разказва, че дори го е бил като са били малки. Споделя в книгата, че дори не се е налагало да играе ролята на Чандлър Бинг, по думите му, все едно някой го е следил в живота и просто го е пресъздал като герой от сериал.

На Алеята на славата в Лос Анджелис фенове на емблематичното шоу, което се излъчва в 10 сезона от 1994 до 2004 година и си спомнят любимите фрази на Чандлър.

Чандра Харис: "Любимата ми реплика е "Може ли да е по-странно?" - беше изумителен. Израснах с шоуто, а той е неразделна част от този сериал."

Джулия Ландри: "Не беше бляскав, беше си просто средностатистически Джо, много хора се чувстваха свързани с героя му. Можехме да чувстваме същото, което чувства и той. И всичко това превърнато в комедия, означаваше много смях и приемане на това, което сме наистина."

През годините Матю Пери страда от алкохолна и наркотична зависимост. Преди години признава, че не помни заснемането на три години от сериала "Приятели". Участва и в редица филми - "Бързата работа", "Девет ярда", "Отново на 17". Номиниран е за награда Еми за ролята му в "Приятели", както и за участието му в сериала "Западното крило".

снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как започна изборният ден в София
Как започна изборният ден в София
България гласува на местни избори само с хартиени бюлетини
България гласува на местни избори само с хартиени бюлетини