НОВИНИ

44-годишен мъж е застрелян в квартал "Сухата река"

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
09:50, 29.09.2021 (обновена)
14293
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Стрелба в столичния квартал "Сухата река" тази сутрин.

Според източници на "По света и у нас" става въпрос за показно убийство на мъж, който е прострелян в главата пред спортна зала в района на стадион "Герена". Той е открит с найлонов плик на главата.

Подробности за тежкото престъпление пред медиите даде директорът на СДВР Калоян Милтенов.

В 7.54 ч. сутринта на телефон 112 е получен сигнал за намерено лице в безпомощно състояние до фитнес центъра на стадион "Герена". Установено е, че се касае за лице, което най-вероятно е убито. Става въпрос за 44-годишен мъж, който по първоначална информация е прострелян, съобщи Милтенов.

Мъжът е известен на органите на МВР, но директорът на СДВР отказа да потвърди информацията дали се касае за Георги Христов-Тинето, който има присъда за убийство.

По информация на "По света и у нас", през 2002 г. той е убил човек и е ранил други двама при престрелка в Харманли. Получил е доживотна присъда, която не е излежавал, тъй като се е укрил.

10 години по-късно е установен и арестуван в Испания, а след това екстрадиран у нас. През 2014 г. присъдата му е намалена на 14 години затвор, но не е ясно кога е излязъл на свобода.

Директорът на СДВР потвърди, че е намерена опожарена кола в съседен квартал, която вероятно е свързана с извършителите. Той обаче отказа да разкрие повече подробности за тежкото престъпление.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти се опита да обясни загубата от Шериф
Карло Анчелоти се опита да обясни загубата от Шериф
Цветан Цветанов и Петър Москов се явяват в коалиция на изборите с кандидатпрезидентска двойка
Цветан Цветанов и Петър Москов се явяват в коалиция на изборите с кандидатпрезидентска двойка