НОВИНИ

Полетите между София и Скопие няма да спират

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:51, 03.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
летище софия обслужва всички пристигащи вечерни полети терминал
Слушай новината

Полетите София - Скопие няма да спират, научи "По света и у нас". По-рано днес в медийното пространство се появиха информации, че авиолинията между двата града ще бъде прекъсната.

В момента се сменят часовете на излитане и кацане, тъй като е имало оплаквания, че на летището в Скопие трябва да се чака около 2 часа, за да тръгне градският транспорт. Подменят се и самолетите, които обслужват линията.

От авиокомпанията "Гъливер" също потвърдиха информацията.

"Във връзка с появилата се информация в публичното пространство, че авиокомпания GullivAir спира редовните полети по маршрута София-Скопие-София, ви информираме, че към този момент авиокомпанията не планира да прекратява изпълнението на полетите по линията. За подобряване на удобството на пътниците авиокомпанията търси варианти за осигуряването на по-удобни часове за полетите. Разчитаме, след приключването на ремонта на полосата на летище Скопие, да получим по- добри времена за полета. Авиокомпания GullivAir прекратява договорните си отношения с настоящия лизингодател на самолета, с който се оперира към момента, като предстои да бъде нает нов самолет от същия модел ATR 72. Всички тези действия се предприемат и с оглед постигането на предвидимост за клиентите на авиокомпанията в съответствие с настоящата обстановка в региона и до голяма степен са афектирани от войната в Украйна", пишат от компанията в съобщение до медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лала Крамаренко спечели турнир в Русия, Ирина Винер разкритикува новите правила
Лала Крамаренко спечели турнир в Русия, Ирина Винер разкритикува новите правила
България с бронз от летните олимпийски игри за хора с увреден слух в Бразилия
България с бронз от летните олимпийски игри за хора с увреден слух в Бразилия