НОВИНИ

Поредна акция на пътя в Пловдивска област

поредна акция пътя пловдивска област
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 15.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Поредна акция за спазване изискванията в Закона за движение по пътищата в Пловдивска област. За четири часа в областта десетки шофьори преминават на червено, отчитат от полицията.

1063 водачи и 174-ма пешеходци бяха проверени на територията на областта в хода на проведена акция за контрол на водачи на МПС и пешеходци по спазване на светлинните сигнали на светофарните уредби. Само за четири часа са установени 59 нарушения от водачи, преминали на червен светофар. Нарушенията по ЗДвП, извършени от пешеходци и такива спрямо тях от водачи, са 54 броя.

1950 лева глоба за шофьорка, карала с 184 км/ч по пловдивски булевард

В рамките на провелата се операция са констатирани 1038 нарушения по Закона за движение по пътищата, а в Асеновград е образувано едно бързо производство за притежание на наркотични вещества.

Съставените актове за установени административни нарушения са 87 броя, а 236 са глобите с фиш. 27 от водачите са използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, 13 от проверените са били без поставен обезопасителен колан. В 15 от случаите са констатирани различни технически неизправности по проверените автомобили. 24-ма водачи са санкционирани за нередовни пътни документи. А 7 за неизползване на светлини.

Водач от Пловдив кара със 133 км/ч при допустими 50

На водачите на МПС са съставени 57 глоби за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри, а фишовете за неправилно спиране и престой са 32. Посредством експлоатираните автоматизирани технически средства и системи са установени 541 нарушения на скоростните режими. 38 броя са фишовете за предишни нарушения, връчени на водачи, спрени за проверка в хода на акцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампион в маратона на Лондон беше наказан заради допинг
Шампион в маратона на Лондон беше наказан заради допинг
Асовете ни в борбата с убедителни победи на шампионата в Ловеч
Асовете ни в борбата с убедителни победи на шампионата в Ловеч