НОВИНИ

Повече слънце и по-топло днес

повече слънце топло
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 28.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 23° и 28°.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западната половина от страната ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17 - 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево, следобед - с временни увеличения на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен, по най-високите и открити части - силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност. През първия ден на изолирани места в Западна България ще превали, а през втория вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните райони - умерен. Минималните температури ще са между 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, а максималните - между 24° и 29°, в петък с 2 - 3 градуса по-високи.

В събота още малко ще се затопли, но от запад облачността ще се вплътни. До вечерта на места в Западна България ще превали, а през нощта срещу неделя валежи ще има на повече места в страната, възможни са и гръмотевици.

В неделя от северозапад ще прониква по-хладен въздух и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и в началото на следващата седмица. След временно разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу понеделник от запад тя отново бързо ще се увеличи. Повишава се и вероятността за валежи, а в Дунавската равнина северозападният вятър ще се усили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Стралджа е ден на траур в памет на трагично загиналия млад полицай
В Стралджа е ден на траур в памет на трагично загиналия млад полицай
Мората класира Испания на финалите на Лигата на нациите
Мората класира Испания на финалите на Лигата на нациите