НОВИНИ

Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо

предимно слънчево следобед сутрин мъгливо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 30.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд на отделни места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина все още ще има мъгли, но видимостта бързо ще се подобрява и в цялата страна ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Минимални температури - между минус 3° и 2°; максимални между 12° и 17°, в София - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 13 - 17°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по билата видимостта временно ще е намалена. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 0°.

През последния ден на тази и в началото на Новата година времето ще се задържи сравнително топло за периода, с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални - между 11° и 16°. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и югоизточните райони; там дневните температури ще остават по-ниски, 6 - 9°. В планинските райони ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов разби Перволаракис и донесе на България първа победа на United Cup
Димитър Кузманов разби Перволаракис и донесе на България първа победа на United Cup
Травма попречи на Виктория Томова да се противопостави на Мария Сакари на United Cup
Травма попречи на Виктория Томова да се противопостави на Мария Сакари на United Cup