НОВИНИ

Предимно слънчево време с максимални температури до 26 градуса

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 22.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и по Черноморието ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 22°.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се увеличава, докато над южното преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне и там ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 22° - 24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб и умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 9°.

В понеделник ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 23° и 28°, които във вторник ще се повишат. В сряда на места в Западна България ще превали и прегърми. Там и температурите ще се понижат. В четвъртък и петък обаче ще бъде отново слънчево, а и градусите ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галатасарай спечели дербито с Фенербахче и продължава без загуба в турската лига
Галатасарай спечели дербито с Фенербахче и продължава без загуба в турската лига
България отбелязва 116 години от своята независимост
България отбелязва 116 години от своята независимост