НОВИНИ

Предимно слънчево време с намаляване на вятъра

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 28.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло, но и ветровито време днес, максималните температури са в интервала от 5 до 12 градуса, като най-ниска отново е температурата в София и Кюстендил. Поривите на северозападния вятър достигаха между 65 и 72 км/ч, в Пазарджик и до 76 км/ч.

През нощта ще продължи да духа умерен вятър. Минималните температури утре ще са между минус 6° и минус 1°, по високите полета на Западна България до минус 9°. През деня ще е предимно слънчево. Северозападният вятър временно ще отслабне, а привечер ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще останат отрицателни.

Температурите на Балканите отново ще се понижат. В западните райони ще превали сняг, а в южните - дъжд, там има и условия за значителни количества. Значителна ще е облачността над по-голямата част от Европа. Дъжд ще вали в Северна Франция и Германия, а в останалата част от Централна, както и в Северна и Източна Европа валежите ще са от сняг.

У нас в неделя вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и максималните температури ще достигат на места до около 10°. В понеделник вятърът ще отслабне, но облачността ще започне да се увеличава и във вторник ще завали - в Източна България - дъжд, а в Западна ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Лорер: За месец показахме, че нашата коалиция може да се справи с предизвикателствата
Министър Лорер: За месец показахме, че нашата коалиция може да се справи с предизвикателствата
Фериботната връзка Русе - Гюргево ще заработи най-рано през юни
Фериботната връзка Русе - Гюргево ще заработи най-рано през юни