НОВИНИ

Преподавател в музикална школа е задържан за блудство с 10-годишно момче

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 28.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Млад мъж е задържан в град Аксаково за блудство с 10-годишно момче. Сигналът е подаден от родителите на детето вчера.

Задържаният е преподавател и ръководител на музикална школа към читалището в града. Днес полицейски служители отново бяха в Аксаково за допълнителни действия по случая.

Колеги на преподавателя по музика категорично отказаха да застанат пред камерата ни, но предположиха, че има някакво недоразумение.

От ръководството на читалището отказаха коментар по случая. В музикалната школа се обучават деца между 5 и 15 години. Задържаният мъж е от Аксаково, с чисто съдебно минало и негови съграждани не можеха да повярват на случилото се.

От Районната прокуратура във Варна обаче потвърдиха за случая и го определиха като тежко умишлено престъпление срещу малолетно лице.

"По време на урока, който е посещавало детето. Към настоящия момент лицето е задържано за 24 часа. Разпитват се свидетели, говори се със самото дете с участието на психолози. Действията спрямо детето могат да бъдат определени като насочени с цел удовлетворяване на полово удовлетворение у деца", обясни районният прокурор Невена Илиева.

До края на деня ще бъде повдигнато обвинение, потвърдиха от Варненската районна прокуратура. Ако вината на преподавателя бъде доказана, го грози лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Репортер: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица (Пловдив) спечели своята седма Купа на България
Марица (Пловдив) спечели своята седма Купа на България
Повечето региони у нас вече са в трета зона, расте натискът в болниците
Повечето региони у нас вече са в трета зона, расте натискът в болниците