НОВИНИ

Председателят на БОК Стефка Костадинова: Много силна година за българския спорт, 2023-а е година на младите

председателят бок стефка костадинова силна година българския спорт 2023 година младите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 14.12.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова връчи традиционните годишни награди на комитета заедно със спортните Икари за 2023 година. Тържествената церемония в столичен хотел в София събра олимпийски, световни и европейски медалисти, заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата.

"Много силна година за българския спорт! Много често ме питат какво е България? България има своите велики хора, България има своите велики българи, българският флаг се вее по света, чуваме българския химн. Нашите спортисти са на най-ярките представители на българщината. Това е България! А местото на България е горе - на Олимп", каза Стефка Костадинова в края на церемонията.

"Изпращаме една емоционална и запомняща се година, през която БОК чества вековен юбилей. Поздравявам всички, спомогнали за българските спортни успехи през 2023-та, преминала за мнозина в трудни битки за квоти и насочване модела на подготовка към олимпиадата. Тази година е предолимпийска. Силно вярвам, че както бе в Токио, българският спорт ще докаже и в Париж че е жив, жизнен, способен да ни донесе нови радости и успехи. С огромна радост отбелязваме, че и тази година бе "Година на младите". Пожелавам на всички спортисти да печелят квоти и на самата олимпиада да покажат най-доброто от себе си, да са позитивни, да са силни и да вярват в себе си", добави тя.

"Днес тук поздравяваме и нашите заслужили легендарни спортисти и треньори, да са ни живи и здрави! Нека си пожелаем през Новата олимпийска 2024 година българският спорт да ни донесе много поводи за гордост, за национално самочувствие. И също - да чуем поне няколко пъти българския химн в Париж" каза още Стефка Костадинова.

Тя се надява младите хора да постигнат успехи на олимпийските игри в Париж догодина, но не иска да ги натоварва с очаквания.

"България има една златна спортна история и младите са нашите последователи. Надявам се, че ще спечелят, ще бъдат горди, че са българи, защото България ражда много велики хора. Пожелавам им да са здрави, не ги натоварвам с очаквания, защото не е нужно. Те знаят много добре какво е да участваш на голям форум, на европейско първенство, световно първенство, олимпийски игри. Аз съм една от тях, стискам им палци и вярвам в тях", завърши Костадинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП поиска оставката на областния управител на София след като депутати не бяха допуснати за среща с нея
БСП поиска оставката на областния управител на София след като депутати не бяха допуснати за среща с нея
Радев очаква Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген скоро
Радев очаква Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген скоро