НОВИНИ

Прекратиха абсурден мач в Португалия след 7 гола и недостатъчно футболисти

Беленензеш
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 28.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от най-странните събития, които белязаха света на футбола през изминалия уикенд, се разигра в Португалия късно в събота вечерта.

Борещият се от изпадане Беленензеш посрещна Бенфика в мач от местното първенство. Но двубоят беше прекратен в 48-ата минута заради недостатъчно футболисти на терена за единия тим.

Преди срещата се появи информация, че поради разпространение на COVID-19 отборът на Беленензеш е останал с много малко налични играчи, като цели 14 футболисти са били принудени да се самоизолират.

Въпреки че домакините имаха желание срещата да бъде отложена, все пак се оказа, че тимът няма друг избор, освен да играе, при това излизайки на терена с 9 души, сред които двама вратари.

Отборът на Бенфика не показа никаква милост и откри след само 24 секунди, а до края на полувремето вкараха още шест попадения за 7:0.

От тези 9 футболисти на Беленензеш само 7 се върнаха на терена след почивката.

Реферът получил заповед да възобнови срещата на вече смехотворна сцена. Веднага след това на терена се свлече един от седемте играчи на домакините и демонстрира, че е получил контузия.

При тази ситуация вече съдията трябваше да прекрати двубоя. Според правилата мач не може да се играе, ако един от двата отбора остане с по-малко от 7 души на терена.

Президентът на Бенфика Руи Коща сподели, че неговият отбор е бил "принуден" да играе, добавяйки, че двете организации, които биха могли да отложат мача, са Лигата и Главната дирекция по здравеопазване, но не са го направили.

Португалският полузащитник на Манчестър Сити Бернардо Силва написа в социалната мрежа "Туитър": "Какво е това? Аз ли съм единственият, който не разбира защо мачът не е отложен?"

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев, ПП: Има нужда от пълен одит на това, което се случва по българските пътища
Настимир Ананиев, ПП: Има нужда от пълен одит на това, което се случва по българските пътища
Преговорите за кабинет: България ще запази единната си позиция спрямо РСМ
Преговорите за кабинет: България ще запази единната си позиция спрямо РСМ