НОВИНИ

Премиерът Борисов: Храбри са всички, които работят на първа линия

Николай Минков
от Николай Минков
12:08, 06.05.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В Деня на храбростта, премиерът Бойко Борисов посети полигона в Црънча, където силите за специални операции отбелязват 6-и май с различни демонстрации от бойната и тактическата подготовка.

Едно от упражненията - бойни стрелби, не се проведе, тъй като се оказа, че в периметъра има цивилни граждани. Били са 7 души, сред които дете. Благодарение на бързата намеса на полицията, не се стигна до инциденти.

Премиерът Борисов посети всяка една от учебните зони в базата и остана доволен. Той благодари на военнослужещите и на всеки един на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Бойко Борисов, министър-председател:Така че към днешна дата въпреки нищожните приходи в бюджета, не сме съкратили нито един разход. Включително и за проектите на военните. Така че - да са ни живи и здрави. Храбри бяха и тези, които спазваха карантината, те също са храбри, също допринасят. Така че - празник е днес, радваме му се, но по никакъв начин не е отминала заразата. Това е ден на храбростта. Храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници... Всички, които още работят и още дълго ще работят на първата линия.

Премиерът Борисов заяви още, че ако случаите на заразени у нас ескалират, правителството има готовност отново да затегне мерките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силата на предизвикателството да бъдеш военен лекар
Силата на предизвикателството да бъдеш военен лекар
Отбелязваме Деня на храбростта и на Българската армия
Отбелязваме Деня на храбростта и на Българската армия