НОВИНИ

Президентът на Барселона с коментар за напускането на Меси

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:59, 06.08.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
президентът барселона първи коментар напускането меси
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи първо изявление след новината, че голямата звезда на клуба Лионел Меси няма да продължи да играе за "каталунците".

Вчера стана ясно, че аржентинецът ще напусне "Камо Ноу" след 17 години в куба, които го утвърдиха като един от най-великите футболисти за всички времена.

Причина за раздялата станаха правилата на Ла Лига относно финансовия феърплей, които сериозно ограничиха Барселона във възможността да привличат нови футболисти.

"Ла Лига задава критерии с финансовия феърплей. Ето защо не можехме да сключим този договор с Лео Меси. За да подпишем с него и в същото време да спазим финансовия феърплей, Барселона трябваше да ипотекира клубът за половин век, както и част от аудиовизуалните права на клуба. Аз не съм готов да направя това за никого. За щастие имаме 122-годишна институция, която е над играчите, дори над най-добрия играч в света. Ще му бъдем вечно благодарни, но клубът е преди всичко", сподели Лапорта.

59-годишният каталунец сподели още, че в действителност желанието на Меси е било да преподпише договора си с Барселона.

"Искам да завърша с това, че Лео искаше да остане, ни също. Факт е, че той искаше да остане, което беше първата стъпка, за да видим дали може да преподпишем. Трябва да благодарим на всички, които участваха в преговирите от страна на клуба и на Лео.

Лео заслужава всичко, демонстрира уважението си към Барселона, готовността си да остане в Барселона. Ако позволите личната ми оценка, тъжен съм, но направихме най-доброто за клуба.“

Лео оставя отлично наследство. Той е част от историята. Той е играчът с най-много натрупани успехи в историята на клуба. Той оставя следа. Той е референт за прекрасен етап в историята на Барселона. Беше най-добрият. Сега започва нова ера и има преди и след Лео. Подобно на Самитие, Кубала, Йохан, Меси е препратка в тази ос. Той е оставил много радости и много спортни успехи, много снимки за историята. Клубът вечно ще му благодари."

Лапорта говори и за финансовите задължения на Барселона, които са в основата затова Меси да не може продължи да играе за "блаугранас".

По негови думи, прекомерните инвестиции на неговите предшественици са довели до сегашната ситуация в клуба и финансовата криза.

Президентът на "каталунците" побърза да уточни, че случаят "Меси" не може да бъде сравняван с привличането на Агуеро, Депай и Емерсон, които при подписването на своите договори са приели определени условия, които са направили възможно тяхното преминаване в Барселона.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват сигнала за туристи, къпали се в езеро Окото в парк "Рила"
Проверяват сигнала за туристи, къпали се в езеро Окото в парк "Рила"
Убиха началника на правителствената пресслужба на Афганистан
Убиха началника на правителствената пресслужба на Афганистан