НОВИНИ

Президентът на БФВТ: Очаква ни славно бъдеще

Ариф Маджид
Снимка: БФВТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 17.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият президент на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид публикува изявление до медиите, в което заявява, че разделението в един от най-успешните български спортове вече е история. Новият ръководител казва, че основна цел на федерацията е да осигури на състезателите и треньорите спокойна атмосфера и добри условия за подготовка.

Ето какво се казва в изявлението:

"С настоящото изявление бих искал да успокоя всички треньори и атлети от клубовете в страната. Вярвам, че времената на разединение в щангите са в миналото и че ни очаква славно бъдеще. Имаме силата и потенциала обединени заедно да върнем престижа на българските щанги на международната сцена, защото нашето място е сред най-добрите, сред елита.

Уверен съм, че всички заедно ще продължим традициите във вдигането на тежести и ще затвърдим надмощието на страната ни в този олимпийски спорт. Идват по-светли дни, дни на промяна! Имаме големи планове, очакват ни много победи с титли и медали. Нашата основна цел като федерация е да осигурим на състезатели и треньори спокойна атмосфера и добри условия за подготовка за следващите изключително важни първенства през 2023 г.

В момента тече процес на вписването ми като президент на БФВТ в Търговския регистър при Агенцията по вписване, който трябва да изчакаме търпеливо. Най-приоритетната ни задача е заедно с всички треньори, които са били част от тренировъчния състав на националния отбол, е да вземем правилно решение и да уточним как ще работим занапред. Предстоят ни много важни месеци на квалификации за Олимпийските игри в Париж 2024 г., затова трябва да изгладим различията и да предприемем най-правилната стратегия.

Убеден съм, че ще си вземем поука и ще продължим омиротворени и с оптимизъм, без скандали и конфликти, в името на един силен и чист спорт."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аслъхан Мехмедова загуби в първия кръг на световното първенство по бокс
Аслъхан Мехмедова загуби в първия кръг на световното първенство по бокс
НСИ: Всеки десети между 18 и 24 години е отпаднал рано от училище
НСИ: Всеки десети между 18 и 24 години е отпаднал рано от училище