НОВИНИ

Продължава разследването на задържаната група автокрадци

живо брифинг полицията бургас
bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 18.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

От началото на юни във връзка със зачестилите случаи на противозаконните отнемания на МПС-та на територията на Бургас, в частност курортен комплекс Слънчев бряг и Бургас, от служителите на ОД на МВР бяха проведени доста мероприятия с оглед установяване на лицата, съпричастни към извършените престъпления. Това съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата в Бургас.

След установяването на част от лицата е станало ясно, че те са от т. нар. гастролиращи групи - т.е. контингент, който не живее на територията на Бургас, а гастролира от различни областни градове на страната.

На 14 юли след кражба на автомобил "Инфинити" от курорта Слънчев бряг и транспортирането му в района на ОД на МВР-Сливен през деня е била предприета операция, разпоредена от главния директор на ГД "Национална полиция" по задържане на лицата и неутрализиране на тази група.

В сливенското село Гавраилово са били задържани 6 души в момент на разкомплектоване на поне 4 автомобила. Полицейските служители са задържали и преките извършители престъпните деяния в Слънчев бряг.

Задържаната група е от Враца и лицата са изключително дръзки при отнемането на МПС-та. При разследването е открита специализирана техника, която се продава свободно.

"В случая е доста модерна и позволява на автокрадците да отнемат автомобила без дори да проникват в него предварително. Отиват със съответната специализирана техника, прихващат сигнала, излъчван от автомобила и след което могат директно да се качат и да го управляват или да прехвърлят сигнала на ключ", уточни гл. инсп. Иван Жечев - началник сектор "Престъпления, свързани с МПС" към ОД на МВР-Бургас.

Общо задържаните са 11 души и към момента работата по случая продължава. Ще се установява и дали тази група е съпричастна към извършването на други престъпления.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП след срещата със синдикатите: Бюджетът трябва да претърпи корекции между първо и второ четене
БСП след срещата със синдикатите: Бюджетът трябва да претърпи корекции между първо и второ четене
Денислав Вутев се завърна в Спартак Плевен
Денислав Вутев се завърна в Спартак Плевен