НОВИНИ

Проф. Николай Вълканов: Проблем с производството на въглища няма

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 25.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Кризата е голяма и е във всички сфери на живота. Нашето верую е да не съкращаваме хора. Това заяви в "Още от деня" председателят на Българската минно-геоложка камара проф. Николай Вълканов.

"При нас е имало много случаи на кризи. Това не е първата. 2008 - 2009 г. цените на металите бяха спаднали страшно много, сега са 40% по-ниски, но цената на металите е една синусоида и когато си в горната част, правиш много инвестиции. Когато слизаш надолу, ограничаваш инвестициите, но запазваш най-необходимите разходи и хората", заяви проф. Вълканов.

Той коментира още, че България е страната с най-скрити доходи, на много от работниците не се плащат осигуровки. "При нас това го няма, ние плащаме на всички работници пълната осигуровка и имаме възможност да се възползваме от кредити"

По думите му българските банки имат достатъчно голям ресурс и всеки добър бизнесмен в такива моменти се обръща към банките.

Той отбеляза, че няма затворени рудници и хора в неплатен отпуск. Всички работят, спазвайки указанията на Националния оперативен щаб.

Не сме намалили добивите, стараем се да изпълняваме месечните си планове. Имаме план кога и колко можем да намалим. Засега ще продължим да работим по този начин, няма да спираме производството, обясни Вълканов.

Той увери, че проблем с производството на въглища няма. Мините могат да произведат много повече от това, което произвеждат в момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психолог: Обаждайте се редовно на възрастните си близки, за да ги заредите емоционално
Психолог: Обаждайте се редовно на възрастните си близки, за да ги заредите емоционално
Александър Сиди: ВМРО има свой пакет от финансови, икономически и социални мерки
Александър Сиди: ВМРО има свой пакет от финансови, икономически и социални мерки