НОВИНИ

Прокуратурата ще даде подробности за жестоко убития мъж в центъра на София

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:08, 14.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата ще даде днес повече информация за жестокото убийство в София, за което стана ясно в събота, когато останки от тялото на мъж бяха открити в шахта в центъра на София. Двама са задържани за убийството, единият е уличeн като физически извършител, а другият е помогнал за укриването му.

Убийството е извършено в апартамент в кооперация, където в канализацията бяха открити останки от мъж в събота вечерта. Жертвата е 41-годишен мъж от София. Обявен е за издриване от негови близки. Самото убийство е извъшено на 8 август. Тогава 32-годишен мъж, криминално проявен и бивш барман, е поканил жeртвата в дома си. Двамата са се познавали, имали са приятелски отношения.

Домъкинът убива гостенина си с удари с твърд предмет в главата. Според наши източници става въпрос за бухалка. След това 32-годишния премества тялото на своята жертва в банята, където го разчленява. Части от него изхвърля в канализацията, а други опакова в чували и заедно с друг свой близък отнася и заравя на Витоша. Най-вероятен мотив за престърлението са финансови отношения.

Уличеният в убийството в момента е безработен. Предполага се, че той и жертвата му имали общ бизнеспроект, който се провалил и това вероятно е отключило агресията, довела до бруталното убийство. Криминални психолози описват уличения за извършител като човек с комплекси, злобен и изключително агресивен. Очаква се в 14:00 часа прокуратурата и СДВР да обявят повече подробности за разследването и как са стигнали до извъшителя. Има задържан и негов помагач, който му е съдействал за укриването на останките от жертвата на Витоша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щетите от пожара на Хаваите са за над 5 млрд. долара
Щетите от пожара на Хаваите са за над 5 млрд. долара
Новата седмица започва със слънце, утре се очакват валежи
Новата седмица започва със слънце, утре се очакват валежи