НОВИНИ

Протест на формацията "Левицата" се проведе пред парламента

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 02.06.2023 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Представители на коалиция "Левицата" излязоха на протест пред северния вход на Народното събрание. Демонстрациите на "Левицата" започнаха в 08:30 сутринта.

Провокираното недоволство е срещу погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм, заявяват от обединението. От "Левицата" настояват Народното събрание да приключи своята активност и да се организират нови предсрочни избори.

"Ние не искаме подобно правителство, което е плод на една престъпна коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Смятаме, че тези политически субекти, които бяха политически противници, в момента създават едно престъпно правителство. Смятам, че то няма да защитава интереса на българските граждани. Точно на 2 юни трябва да кажем, че моралът трябва да възтържествува в България. Хора без морал нямат място в управлението на държавата", заяви Костадин Паскалев от "Левицата".

Цветеслава Гълъбова: "Категорично това правителство на подмяната, на лъжата, на тъмната доба не трябва да го има. Не мога да го приема като човек, като избирател, като гражданин, който бива управляван. Начело на държавата да стоят хора с подобен морал."

Татяна Дончева: "Няма причина днес тези, които са били отричани и техните отрицатели те да се прегърнат и да твърдят, че трябва да се направи правителство в името на България. Морал и България не са несъвместими неща, а напротив - морал и България са съвместими неща."

Вижте повече в прякото включване на Варсен Такворян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Корея стана последният четвъртфиналист на световното по футбол за младежи до 20 години (ВИДЕО)
Южна Корея стана последният четвъртфиналист на световното по футбол за младежи до 20 години (ВИДЕО)
Денков: Проектокабинетът е насочен към повече експерти, съставът е консенсусен
Денков: Проектокабинетът е насочен към повече експерти, съставът е консенсусен