НОВИНИ

Протестиращи от "Автомагистрали - Черно море" блокираха участъци от "Хемус" и "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 13.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД – Шумен започнаха протестни действия.

От 10.30 ч. днес те блокираха движението в няколко участъка - на пътен възел Белокопитово по автомагистрала "Хемус", при 165-и км на автомагистрала "Тракия" в дясното платно до бензиностанцията, кръстовището до магазин "Джъмбо" в Русе.

Протест има и пред Министерския съвет в столицата. Недоволството е породено от неизплатени задължения в размер на близо 37 милиона лева за ремонта на автомагистрала "Тракия".

Забавените заплати са в размер на 7 548 097,25 лв., заедно с осигуровките към тях, за времето, в което е изпълняван обектът. Дължими са още 1 376 052 лв. за заплати и осигуровки за юли.

Сн. БГНЕС

На протеста по пътя Русе-Варна не се стигна до задръстване, защото колите бяха пренасочвани по обходен маршрут. Хората там казаха, че близо 800 служители вече трети месец не са получавали заплати, освен това се бавят материали и те на практика нямат с какво да работят.

Работниците от Шумен блокираха пътен възел Белокопитово и се заканиха, че ако не бъде намерено решение на проблема с парите, в понеделник няма да дойдат на работа.

Министър Комитова: "Автомагистрали" си е позволило да дава работа на фирми, без да има осигурено финансиране

Малко преди обяд ситуацията коментира и служебният регионален министър Виолета Комитова:

"Аз им казвам, че са си свършили добре работата, с изключение на това, че просрочиха срока и създадоха неудобство на гражданите. Станали са жертва на договор, който е свързан с наддоговаряне от нашето държавно търговско дружество "Автомагистрали", за което въпросите трябва да се насочат към бивши ръководители на нашето дружество и на АПИ", заяви тя.

Служителите на "Автомагистрали - Черно море" казват, че протестът им е синдикален, но са готови на крайни мерки, ако средствата им не бъдат изплатени

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британско момче ходи пеша, за да спаси Земята
Британско момче ходи пеша, за да спаси Земята
Енергийният министър обясни кризата с тока на борсата пред НС
Енергийният министър обясни кризата с тока на борсата пред НС