НОВИНИ

Атанас Пеканов: Липсата на стабилно правителство застрашава Плана за възстановяване

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
10:53, 13.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Липсата на стабилно правителство застрашава и Плана за възстановяване и развитие, и получаването на първите средства по него. За това предупреди в рубриката на Министерския съвет във Фейсбук "Властта говори" вицепремиерът Атанас Пеканов.

На въпрос с колко могат да закъснеят авансовите плащания по плана, той отговори, че икономиката сега е в етап на силно възстановяване и няма да е проблем средствата да започнат да идват в края на годината. Едно забавяне обаче извън рамките на годината може да бъде проблем от гледна точка на бюджета. Пеканов призова парламентарните групи за по-скорошно изпращане на плана.

"Задали сме реформи в този план, които трябва да се случват още в края на тази година. При липса на парламент те няма да могат да се случват очевидно, защото няма да могат да се правят законови промени. Това ще застраши и първите плащания, тоест всичко е свързано. И за мен е важно народните представители да знаят, че ако не намерят консенсус и не направят стабилно правителство, това ще застраши и тези първи плащания", коментира Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските средства.

Вижте третото издание на рубриката „Властта говори! Открито“ с Атанас Пеканов тук:

Рубриката „Властта говори! Открито“ стартира във Фейсбук страницата на Министерския съвет в края на юли. На въпроси на граждани и медии вече отговаряха министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на културата Велислав Минеков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в гръцкото правителство заради пожарите
Промени в гръцкото правителство заради пожарите
ГЕРБ-СДС призоваха президента и партиите за позиция по изгонването на в. "Труд" от редакцията им
ГЕРБ-СДС призоваха президента и партиите за позиция по изгонването на в. "Труд" от редакцията им