НОВИНИ

Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува Туитър

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:21, 26.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува Туитър. По-малко от две седмици след като управителният съвет на платформата отхвърли предложението на бизнесмена сега прие офертата му, която е около 44 милиарда долара и ще я предложи на гласуване сред акционерите.

Мъск вече обеща да намали цензурата в Туитър и да води борба с фалшивите профили. Опасенията обаче са, че желанието за по-голяма свобода на изразяване ще доведе до повече реч на омразата и възможност за разпространение на фалшиви новини.

Сега вече, освен собственик на компанията за електрически автомобили "Тесла" и на "СпейсЕкс", която се занимава с разработка на космически транспортни средства, и най-богатият човек в света, Илън Мъск ще има и социална платформа. По данни на списание "Форбс" в сметките му има приблизително 273 милиарда долара.

"Мисля, че ситуацията в Туитър ще се влоши, защото той вече каза, че ще работи в посока "свобода на словото". А това означава повече възможности за разпространение на фалшиви новини, на реч на омразата, на насилие и прочие. Може да има и нещо положително, но като цяло мисля, че това не е за добро", заяви Ейвъри Ван Пелт, студентка.

"Защо е вълнуваща новина? Защото свободата на словото е в основата на нашата страна. А Мъск е един друг глас. И мисля, че той беше подтискан. А ние трябва да чуваме всички мнения", допълни Лора, пенсионерка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България продължава да отстоява позицията си за РСМ, заяви Генчовска на форум за Западните Балкани
България продължава да отстоява позицията си за РСМ, заяви Генчовска на форум за Западните Балкани
Двама българи на ринга на турнир в Чехия
Двама българи на ринга на турнир в Чехия