НОВИНИ

ПСЖ сложи край на приказката за РБ Лайпциг

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 18.08.2020
Чете се за: 02:28 мин.
Футбол
псж сложи приказката лайпциг

Воденият от Томас Тухел отбор, тотално надигра състава на Нагелсман и в неделя отново ще излезе на "Ещадио Да Луж", в спора за трофея.

За парижани това ще бъде първия път, в който те ще излязат във финалния сблъсък на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Очакванията за равностоен сблъсък не се оправдаха като превъзходството на парижани в комбинация с неточностите на РБ Лайпциг, предопределиха крайния резултат.

Маркиньос откри с глава в 13-та минута, а малко преди почивката Ди Мария покачи на 2:0.

Третият гол за ПСЖ отбеляза Хуан Бернат в 56-та минута.

В допълнение Неймар на да пъти уцели гредата през първата част.

На другата врата Серхио Рико, който замести контузения Кейлор Навас, имаше сравнително безоблачна вечер, изключвайки един изстрел на Анхелиньо.

Като цяло футболистите на Юлиан Нагелсман не показаха своето лице тази вечер и закономерно напуснаха надпреварата.

Въпреки това, техния рейд до финалната четворка ще остане за дълго време в историята на Шампионската Лига.

Пари Сен Жермен от друга страна продължава с пълна сила преследването на куадрупъл. Играчите на Томас Тухел са само на 90 минути от това да завършат сезона, завоювайки всички възможни трофеи.

Техния противник във финалния мач ще стане ясен утре вечер, когато един срещу друг се изправят Байерн Мюнхен и Лион в епизод номер 2 на сблъсъка Германия-Франция.

Ето и какво се случи в мача:

Парижани започнаха по-активно и още в 6-та минута пред Неймар се откри чудесна възможност за отбелязване на гол. Неговият диагонален изстрел обаче срещна гредата на РБ Лайпциг.

Секунди по-късно бившият играч на Барселона все пак вкара топката във вратата, възползвайки се от неточност в немската отбрана. Съдията Бьорн Кайперс обаче маркира игра с ръка на Неймар и правилно не зачете гола.

Попадението за парижани обаче не закъсня. В 13-та минута Ди Мария центрира от свободен удар, а Маркиньос засече кълбото във вратата на Гулаши. По този начин той се разписва във втори пореден двубой, след като отбеляза и изравнителния гол срещу Аталанта.

Скоро след това момчетата на Томас Тухел бяха близо и до втори гол. Мбапе се озова очи в очи с вратаря на Лайпциг, но този път Гулаши спаси. Повторенията пък показаха, че младият французин е бил в положение на засада, така че и да бе вкарал, резултата нямаше да стане 2:0.

Играчите на Лайпциг най-накрая се активизираха и в 25-та минута Олмо комбинира с Поулсен, но изстрелът на датчанина бе неточен, макар и с малко.

Десетина минути по-късно Неймар стреля изненадващо от пряк свободен удар, но топката отново се отби от гредата, запазвайки минималната разлика в резултата.

Седем минути по-късно все пак второто попадение стана факт. Гулаши сбърка при едно изчистване и подари топката на Паредес. Той подаде на Неймар, който с пета отклони към Ди Мария и аржентинеца от близка дистанция удвои аванса на своя тим.

Малко преди края на полувремето отново Неймар бе близо до гола, но за трети път в мача усилията му не се увенчаха с успех.

Така при 2:0 дойде и почивката в мача.

След нея играчите на Нагелсман опитаха да се върнат в двубоя, създавайки някакъв натиск върху състава на ПСЖ. Въпреки това до сериозни опасности пред Серхио Рико така и не се стигна.

Единствения по-добър опит бе дело на Емил Форсберг, който пробва късмета си от дистанция, но топката премина над вратата.

В 56-та минута ПСЖ до голяма степен уби интригата в срещата. Мукиеле се подхлъзна в близост до наказателното поле на Лайпциг, давайки възможност на Ди Мария да центрира.

Хуан Бернат засече подаването на аржентинеца и въпреки усилията на Гулаши, топката влетя в мрежата, за да стане аванса на парижани класически.

Играчите на немския тим имаха претенции за нарушение и засада при ситуация, но след прегледа с ВАР голът остана.

В следващите минути на два пъти Килиан Мбапе бе близо да отбележи четвърти гол. В първия случай удара му с глава бе с малко встрани, а при втория Гулаши демонстрира брилянтен рефлекс с една ръка.

В 76-та минута Анхелиньо стреля за Лайпциг, но Серхио Рико спаси при един от редките случаи тази вечер, когато му се наложи да го стори.

Четири по-късно и вратаря на Лайпциг трябваше да се намесва. Гулаши направи чудесно двойно спасяване, отразявайки мощни удари на Ди Мария и Паредес.

До края липсваха нови интересни ситуации и така след класическото 3:0 Париж Сен Жармен се класира за неделния финал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поражение на палатковите лагери след дъжда в София
Поражение на палатковите лагери след дъжда в София
"Нощна стража в защита на жените и децата" на бул. "Ситняково" в София
"Нощна стража в защита на жените и децата" на бул. "Ситняково" в София