Путин: Нямам дворец

Фани Аронова
от Фани Аронова
14:36, 25.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Владимир Путин отрече да има нещо общо с комплекса на брега на Черно море, за който Фондът на Алексей Навални направи разследване, озаглавено "Дворецът на Путин".

В онлайн разговор със студенти руският президент нарече незаконни и опасни протестите в подкрепа на арестувания опозиционер, които в събота привлякоха десетки хиляди хора в цяла Русия.

Преди седмица Кремъл отрече, че дворецът край Геленджик принадлежи на президента. Днес филмът на най-известния му критик има над 87 милиона гледания в Ютюб. Наложи се Владимир Путин лично да увери, че няма нищо общо с луксозния комплекс и дори не познава някои от хората, за които се твърди, че са го финансирали.

"Сега сред топ видеата в Ютюб има филм за разследване, че вие имате дворец в Геленджик. Владимир Владимирович, вярно ли е това?", попита студентът от Уфа Даниил Чемезов.

"Вижте, не съм гледал този филм поради липса на свободно време. Но "прелистих" подбрани видеоклипове, които ми донесоха помощници. Веднага ще отговоря на вашия въпрос. Нищо от това, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи нито на мен, нито на мои близки роднини и никога не е принадлежало. Никога! Между другото тази информация се разнася в течение на повече от 10 години. Сега има удобен случай, сглобили са всичко и са решили с тези материали да промият мозъците на нашите граждани", коментира Путин.

Всички хора имат право да изразяват своята гледна точка, но в рамките на закона, каза Путин по повод протестите за освобождаване на Навални.

"Никой не бива да прибягва към такива събития, за да изпълни свои амбициозни задачи и цели, особено в политиката. Така не се прави политика, поне отговорна политика", допълни Путин.

Масовите митинги напомниха за мобилизирането на опозицията срещу Путин през 2012 г. Има коментари, че те са предизвикателство за Кремъл.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Опасно ветровито днес, застудяване и валежи утре
Опасно ветровито днес, застудяване и валежи утре
От днес в Австрия са задължителни маските FFP2
От днес в Австрия са задължителни маските FFP2