НОВИНИ

Радев: ВМА е един от основните стълбове на родната медицина

радев вма един основните стълбове родната медицина
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 01.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

ВМА е един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика. Основната мисия на ВМА е високопатриотична – грижа за съхраняване и възстановяване на здравето на военнослужещите. Чест прави на поколенията военни медици, че благодарение на тяхната всеотдайност и професионализъм, Военномедицинска академия винаги е била на нивото на изискванията и поставените задачи са решавани успешно. Това посочва президентът Румен Радев в поздравителен адрес до ръководството и служителите на Военномедицинска академия по случай отбелязването на 130 години от нейното създаване.

Държавният глава откроява традициите във ВМА и усилията на служителите в лечебното заведение, благодарение на които днес то е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс.

В поздравителния си адрес президентът Румен Радев изразява признателността си към ръководството и всички военни и цивилни служители на ВМА за техните високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване.

"Уверен съм, че ще продължите и занапред да влагате душа и сърце във Вашата високоблагородна професия в служба на човека", посочва още държавният глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Като дете Барселона я отхвърля, а сега спечели Златната топка като част от клуба
Като дете Барселона я отхвърля, а сега спечели Златната топка като част от клуба
Стоичков ще награди Путеяс със "Златната топка"
Стоичков ще награди Путеяс със "Златната топка"