НОВИНИ

Рашфорд: Не поставяйте под съмнение отдадеността ми към Манчестър Юнайтед

26-годишният футболист пропусна успеха на Юнайтед от „ФА Къп“ срещу Нюпорт Кънтри миналия месец, дни след като беше забелязан в нощен клуб в Белфаст.

Станко Димов
от Станко Димов
09:26, 01.03.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Рашфорд
Снимка: БТА
Слушай новината

Нападателят на Манчестър Юнайтед отговори на критиките, които поставят под въпрос отдадеността му към клуба, след като беше отстранен временно поради дисциплинарни причини по-рано през сезона. 26-годишният футболист пропусна успеха на Юнайтед от четвъртия кръг на „ФА Къп“ с 4:2 срещу Нюпорт Кънтри миналия месец, дни след като беше забелязан в нощен клуб в Белфаст.

Рашфорд приключи миналия сезон с рекордните в кариерата си 30 попадения, но през настоящата кампания успя да се разпише само 5 пъти. Той е категоричен, че е несправедливо третиран от медиите.

„Когато допусна грешка ще бъда първият, който ще вдигне ръка и ще каже, че трябва да се справя по-добре. Но, ако някога поставите под въпрос отдадеността ми към Манчестър Юнайтед, то тогава ще трябва да говоря“, каза нападателят пред „The Players Tribune“.

„Израснах тук. Играя за този клуб откакто бях дете. Моето семейство отказа пари, с които можехме да променим живота си, за да мода да нося тази емблема. Така че ако имате съмнения за любовта ми към този отбор, просто ще ви помоля да проявите малко повече човечност“, каза още Рашфорд.

Английският национал заслужи аплодисменти по време на КОВИД-19 пандемията, когато създаде кампания, имаща за цел да подпомогне децата от бедни семейства. Това обаче не се хареса особено на правителството и впоследствие предизвика обратна реакция.

„Просто се опитах да използвам гласа си и да се уверя, че няма да има гладни деца, защото знам какво е чувството. По някаква причина, това накара определи хора да се обърнат срещу мен. Изглеждаше сякаш чакаха подходящ момент да ме посочат с пръст и да кажат: „Виждате ли кой е той всъщност“, сподели Рашфорд.

Юнайтед прави разочароващ сезон, като заема шесто място във временното класиране и изостава с 8 точки от четвъртия Астън Вила. Рашфорд е категоричен, той и съотборниците му могат много повече и още не са казали последната си дума.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партизан прекъсна серията си от три поражения след успех над Аданолу Ефес у дома
Партизан прекъсна серията си от три поражения след успех над Аданолу Ефес у дома
Панатинайкос нанесе първа домакинска загуба на Реал в Евролигата този сезон
Панатинайкос нанесе първа домакинска загуба на Реал в Евролигата този сезон