НОВИНИ

Рашков за проверката на прокуратурата: Това е отговор на участието ми в правната комисия за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 18.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Дали Бойко Рашков е бившият вътрешен министър, за когото Софийска градска прокуратура е започнала проверка по сигнал за осуетяване на наказателно преследване и пране на пари? Самият Рашков каза пред медиите, че на този въпрос трябва да отговори прокуратурата.

Прокуратурата проверява бивш вътрешен министър и настоящ депутат по сигнал за пране на пари

"Трябва да питате прокуратурата, това е източникът на информация. А може да питате източникът, от който е тръгнала информацията към прокуратурата", каза той.

Рашков заяви, че вчера е имало публикувано писмо по медиите в стила от преди година и половина, когато са го свързали с председателя на Държавната агенция "Технически операции" и са се опитали да направят връзка, че двамата осигуряват технически средства да подслушват Иван Гешев.

Бившият вътрешен министър каза, че според НПК, трябва да се прави проверка по съобщение в медиите за данни за извършено престъпление. Но той вижда как от няколко години една от медиите, която нарече "орган на политическа партия ГЕРБ и на политическа партия прокуратура" информира "фалшиво, погрешно и злонамерено и очернящо доброто име на българските граждани и в много случаи неговото добро име".

"Това продължава като отговор на моето участие миналата седмица в съвместно заседание на правната комисия, на което беше разгледан комплект от законопроекти за изменение и допълнение на НПК, включително процедурата за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор. Всички проекти, които бяха подготвени от парламентарни групи, бяха подложени за обсъждане, но не стигнахме до края поради напредналото време", каза Рашков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките U17 победиха Молдова на старта на евроквалификацията в Турция
Националките U17 победиха Молдова на старта на евроквалификацията в Турция
Ботев (Враца) победи Монтана в контрола
Ботев (Враца) победи Монтана в контрола