НОВИНИ

Разследването на смъртта на офицера от "Ново село" е взето под специалния надзор на ВКП и ВАП

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 30.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Досъдебното производство за смъртта на младия офицер Тодор Манчев е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура

По повод смъртта му от Военна полиция-Пловдив във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател.

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия. С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура.

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването. Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване.

"Искам да знаете, че ст. лейтенант Тодор Манчев по документи, разследване на Инспектората на МО, с които аз много подробно съм се запознал, няма абсолютно никаква вина за това, че не е докладвано за инцидента. Тъй като разследването на Инспектората на министерството, съответно на Военна полиция в Пловдив беше свързано с факта, че МО не е знаело за инцидента при положение, че собственикът на цеха е разговарял със служители на Военна полиция, които са били там на място", заяви Георги Панайотов, служебен министър на отбраната.

Припомняме ви, че на 19 юли в района на ПОБ "Ново село", в спално помещение, е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Стана ясно, че той се е самоубил. Манчев е служител на Военна полиция и е получил забележка заради случая в Чешнегирово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път от век насам - САЩ без медал от олимпийския турнир по тенис
За първи път от век насам - САЩ без медал от олимпийския турнир по тенис
Раздаваха вода заради жегата в Русе
Раздаваха вода заради жегата в Русе